Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان ضمن مهم دانستن اقدام دولت به حذف ارز ترجیحی کالا‌های مهمی مانند گندم، اصلاح نظام توزیع کالا شرط و تضمینی مهم برای موفقیت برنامه‌های اقتصادی دولت بیان کرد.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عبدالمجید شیخی» اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اقدام اخیر دولت در اصلاح نظام یارانه‌ای کشور حذف ارز ترجیحی از روی برخی کالا‌های مهم مانند گندم اظهار داشت: اولین موضوعی که در اصلاح نظام یارانه‌ای باید بر روی آن تاکید شد، اصلاح قیمت گندم، آرد و نان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر دولت سیزدهم روش خوب و مناسبی را برای پرداخت یارانه نان به دهک‌های کم درآمد کشور در نظر گرفته است چرا که در این روش پول نان مستقیما به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد، یعنی یارانه نقدی به آخرین حلقه تولید و متصل به توزیع داده می‌شود؛ و در این مصاف احتمال جاگرفتن دلال بسیار کم است.


این اقتصاددان خاطر نشان کرد: تا قبل از این به دلیل صعف نظام توزیع کالا، سود بخشی از گندم و آرد‌های یارانه‌ای کشور به جیب دلالان و قاچاقچیان وارد می‌شد، اما با اجرای این این سیاست دیگر شاهد وقوع این مسئله نخواهیم بود بلکه این موضوع آثار بسیار مثبتی را در کاهش کل هزینه‌های خرید، فرآوری و توزیع گندم، آرد و نان به همراه خواهد داشت موضوعی که می‌تواند در سطح کلان‌تری اثرات مثبت متعددی را برای اقتصاد به دنبال داشته باشد.


وی همچین درباره راه حل‌های مقابله با افزایش قیمت برخی دیگر از کالا‌های مصرفی مورد نیاز مردم گفت: تحقق این موضوع مستلزم تقویت بنیان تولید و تزریق منابع پولی مالی به فعالیت‌های تولیدی است تا از این طریق بتوان حجم بخش غیر مولد اقتصاد را به شدت کوچک و نقدینگی سرگردان در این بخش را به سمت فعالیت‌های مولد هدایت کرد.


شیخی تاکید کرد: در صورت عدم اصلاح نظام توزیع کالا، این خطر وجود دارد که در طول سال‌های آینده ارزش یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی نیز به مانند یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی، برای دهک‌های کم در آمد تبدیل به یک بسته حمایتی کم ارزش تبدیل شود. مطمئنا با ادامه بی توجهی‌ها به این موضوع رفتار‌های تورمی حاضر در عناصر مخّلِ بازار، آثار غیر مستقیمی را بر هزینه سبد معیشتی مردم خواهد گذاشت. با پدید آمدن این امر تمامی اقدامات دولت از طریق یارانه حمایتی بی اثر خواهد شد.


این اقتصاددان در پایان خاطر نشان کرد: درمان اصلی اقتصاد ایران تنها تغییر نرخ ارز نیست بلکه دولت باید جاده نظام توزیع کالا را نیز از وجود دلالان پاکسازی و امن کند. دولت می‌تواند با استفاده از اقدامات مهمی همچون با تقویت تولید و بستن عرصه بر فعالیت‌های غیر مولّد، تزریق منابع به بخش حقیقی اقتصاد، پایش تراکنش‌های پولی و اخذ مالیات از فراریان مالیاتی با استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی و در آخر پایش جریان کالا‌ها از مبدا تا مقصد بخش غیر مولّد اقتصاد را سرکوب کند.



پایان پیام//

برچسب ها: اصلاح نظام یارانه‌ای ، حذف ارز 4200 تومانی ، قیمت گندم ، نظام توزیع کالا ، نظارت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RPz

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اصلاح نظام یارانه ای حذف ارز 4200 تومانی قیمت گندم نظام توزیع کالا نظارت دولت سیزدهم نظام توزیع کالا اصلاح نظام یارانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟