Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس با بیان اینکه اصلاح قیمتی و هدفمندی سازی یارانه‌ها در شرایط فعلی یکی از مهم‌ترین اقدامات است گفت: اصلاح یارانه ارزی کالاهای اساسی و گندم یک اقدام ضروری بود و شرایط قبلی موجب انحراف در مصرف، هدررفت منابع و قاچاق معکوس شده بود.

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره قانون هدفمندسازی آرد و نان و الزامات اثربخشی بیشتر هوشمندسازی نظام آرد و نان، اظهار کرد: اعطای ارز ترجیحی به گندم وارداتی باعث شد که تفاوت قیمت بین گندم آزاد و گندمی که با نرخ ارز دولتی خریداری می‌شود، بسیار زیاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین شکاف، تمایل برای صادرات مجدد گندم را افزایش داد.

وی ادامه داد: اعمال این سیاست‌های اقتصادی حساب نشده موجب شد تا بخشی از آرد یارانه‌ای یا به‌صورت خام صادر شده یا تبدیل به محصولاتی همچون بیسکویت، ماکارونی و سایر محصولات تجاری دیگر شده و از کشور خارج ‌شود. این شرایط رانتی برای صادرکنندگان به وجود آورد که موجب شد عده کمی سودهای کلان برده و بار سنگین این فشار بر اقتصاد بر دوش عموم مردم باشد.

این نماینده مجلس توضیح داد: به طور مثال اعطای یارانه گندم به ابتدای زنجیره و سرکوب قیمتی، نتیجه‌اش انحراف در مصرف نان شده است و بخش قابل‌توجهی از نان به دلیل قیمت پایین، راهی گاوداری‌ها شده است و در آنجا مورداستفاده قرار می‌گیرد. بخشی از آن نیز در نانوایی‌ها یا جاهای دیگر اسراف می‌شود و از بین می‌رود. این شرایط عملاً باعث شده است که روزبه‌روز مصارف نان بیشتر شود و وابستگی کشور به پرداخت یارانه هم زیاد شود.

قادری اضافه کرد: اصلاح قیمتی و هدفمندی سازی یارانه‌ها در شرایط فعلی یکی از مهم‌ترین اقدامات اصلاحی است. دولت باید دیریازود به این سمت (اصلاح روند تخصیص یارانه به نان) حرکت می‌کرد و یارانه ارزی کالاهای اساسی و گندم را به انتهای زنجیره مصرف انتقال می‌داد، تا از انحراف در مصرف، هدررفت منابع و قاچاق معکوس جلوگیری کند.

این عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه در ادامه افزود: در شرایط جدید، واردکننده آرد را با قیمت آزاد خریداری می‌کند و آن را با همان ارز به کارخانه‌دار می‌فروشد و تبدیل به آرد می‌شود و نانوا آرد را با ارز آزاد خریداری می‌کند. در نهایت نانی که به دست مردم می‌رسد، با استفاده از یارانهٔ دولتی خواهد بود؛ بنابراین حاشیهٔ سود برای قاچاق این اقلام از بین می‌رود.  

وی تأکید کرد: در این طرح هر فرد می‌تواند با استفاده از کارت بانکی خود از نانوایی‌ها خرید کند و باتوجه‌به کد ملّی ای که دارد نان را به قیمت یارانه‌ای دریافت می‌کند و دولت مابه‌التفاوت آن را به نانوا می‌پردازد.

جعفری در مورد مزایای طرح اصلاح یارانه گندم و آرد تصریح کرد: با اجرای این طرح در واقع واردات و تولید معطل نمی‌شود و گندم به‌اندازهٔ کافی و به‌موقع وارد می‌شود. انحصار واردات در اختیار دولت نیست و افراد عادی هم می‌توانند واردات گندم داشته باشند.

وی به سایر آثار این طرح اشاره کرد و گفت: با اجرای چنین طرح‌هایی از ظرفیت تولید آرد کارخانه‌ها به طور کامل استفاده می‌شود و از سوی دیگر، قیمت نان برای مصرف‌کنندهٔ نهایی تغییر نمی‌کند.

این نمایندهٔ مردم در مجلس خاطرنشان کرد: در طرح فعلی پیش‌بینی‌شده است که با افزایش قیمت گندم و نان دولت یارانهٔ بیشتری به مردم بپردازد تا مردم متحمل فشار زیادی نشوند و معیشت آنها در معرض خطر قرار نگیرد. ضمن اینکه جلوی هزینه‌های اضافی، ریخت‌وپاش‌ها و صادرات مجدد نیز گرفته می‌شود.

قادری در پایان تأکید کرد: به نظر نمی‌رسد ما شاهد افزایش قیمت نان باشیم و با استفاده از طرح سوئیچ که وزارت اقتصاد قرار است به اجرا بگذارد، جلوی افزایش قیمت نان نیز گرفته می‌شود.

درباره همین موضوع از اینجا بیشتر خوانید.

نظر کارشناسان اقتصادی درباره مزایا و معایب هر یک از راهکارهای جایگزین انتقال یارانه به انتهای چرخه مصرف

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد بعدازظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت آردسازی تصریح کرد: نگاه ویژه نظام به بخش اقتصاد، نشانگر این است که اقتصاد جز مباحث پردغدغه و پرچالش ماست و سعی بر این خواهد بود با استفاده از تمام ابزارهای موجود به سمتی حرکت کنیم که خودباوری و خوداتکایی را به عرصه ظهور برسانیم.

وی همچنین اظهار داشت: در هر زمینه‌ای که دولت با اراده قوی و متعهدانه حضور داشته باشد، بخش خصوصی نیز همراهی و حضوری موفق خواهد داشت.
وفایی نژاد افزود: دولت صرف نظر از همه کاستی‌ها و فشار تحریم‌ها همه تلاش و همیت خود را در جهت پویایی اقتصاد کشور انجام می‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه بخشی از کار ما حمایت و پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزان است، اظهار داشت: در سال گذشته با همراهی کارخانجات آرد استان بیش از ۱۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان مناطق دشت و بالادست استان با شرایط خاص حمایتی خریداری شد، به نحوی که با تدابیر صورت گرفته حمایت مناسب کشاورزان را در بر داشته و با مدیریت صحیح و همراهی کارخانجات آرد استان، کیفیت آرد نیز تضمین شود.

وی افزود: در استان مازندران ۲۱ کارخانه آرد داریم که با بهسازی و نوسازی و توسعه انبارها، سیلو و تجهیزات آزمایشگاهی، تحول و به روزرسانی مناسبی را داشته و برای ارتقای کیفیت تولید آرد سرمایه گذاری می‌کند.

وفایی نژاد تصریح کرد: شیوه نامه درجه بندی کارخانجات در شرف نهایی شدن در کارگروه استان و رفع نواقص و چالش‌ها است و بزودی عملیاتی خواهد شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه درجه بندی، کارخانجات آرد با ارتقای تجهیزات و بروزرسانی امکانات، امتیاز و رتبه آنها افزایش خواهد یافت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم از انحصار واردات از طریق بنادر جنوبی کاسته شود و فعالیت‌های تجاری به سمت بنادر شمالی سوق داده شود، اظهار داشت: طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کالاهای اساسی گندم و روغن را از طریق بنادر استان مازندران وارد کشور کردیم اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل کاهش ضرورت تأمین و دیگر موارد، تأمین کالاهای اساسی از طریق بنادر شمالی کشور متوقف شد.

وی با بیان این مطلب افزود: تمام تلاش دولت در حمایت از تولید کالاهای اساسی و خودکفایی در آن انجام خواهد شد اما به منظور تأمین ذخیره استراتژیک و حفظ امنیت غذایی در کشور، رایزنی‌های لازم انجام شد تا در سال جدید فاز اول گندم خریداری شده از کشورهای حاشیه دریای خزر بزودی از طریق بنادر مازندران وارد کشور شود

کد خبر 6092230

دیگر خبرها

  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید